Finja Betong erbjuder professionell bygghjälp digitalt

Publicerad 2022-03-23

Finja Betong erbjuder professionell bygghjälp digitalt

I Finja Betongs ständigt växande digitala verktygslåda finns nu produktväljare och mängdberäknare för i stort sett alla murade och putsade projekt. Målsättningen med denna digitala utveckling har sedan starten varit att på olika sätt underlätta produktval och mängdberäkning av den murade och putsade konstruktionen.

Det har varit en långsiktig investering för att kunna erbjuda professionell bygghjälp direkt i mobil, surfplatta eller dator. Gamla beräkningstabeller har kompletterats med smidiga digitala verktyg där svaret på kundens byggfråga bara ligger ett par knapptryckningar bort.

I verktygslådan på finja.se finns produktväljare och mängdberäknare för golv, kompletta grunder, murade och putsade byggnader, plattsättning samt trädgårdsmurar. Till detta har Finja Betong på varje produktsida lagt till en mängdberäknare där man enkelt kan skriva in objektets parametrar och på så vis få rätt antal säckar av just den produkten.

Till dessa effektiva verktyg har Finja Betong under resans gång även producerat ett flertal rörliga arbetsanvisningar som i detalj visar hur du exempelvis renoverar badrum eller murar och putsar garage, villa och trädgårdsmur. Steg för steg visas varje moment och filmerna har blivit populära, både bland gör det självare, hantverkare och inom olika byggutbildningar där filmerna fungerar som utbildningsmaterial.

Sedan flera år har Finja Betong även en stor katalog med över 50 kompletta gör det själv-projekt, så kallade DIY:er. I DIY-katalogen finns allt från mindre projekt som skålar, tomtar, och pumpor till större byggprojekt som villa, attefallshus och fritidshus. De större projekten har under 2021 även fått digitala AR-objekt, vilket möjliggör att man digitalt placerar sitt projekt på den tänkta byggplatsen för att kunna bilda sig en uppfattning om hur slutresultatet kommer bli.

– Den satsning vi gjort och mängden digitala verktyg vi kunnat presentera gör att vi idag kan erbjuda våra kunder en nära på komplett digital verktygslåda där vi ger professionell bygghjälp direkt till den som ska gjuta, mura och putsa. Målet med vår satsning har sedan start varit att förenkla för våra kunder. Nu satsar vi vidare, säger Finja Betongs VD Gull-Britt Jonasson.

    Finja Betong erbjuder professionell bygghjälp digitalt
    Finja Betongs digitala verktygslåda 1
    Finja Betongs digitala verktygslåda 2
    Finja Betongs digitala verktygslåda 3