Gjuta – Vad ska du göra?

 • Betong är ett av världens äldsta och viktigaste byggmaterial. Det är hållbart, starkt och lätt att använda. Överallt i vår vardag möts vi av betong; på vägar, broar och i hus. Materialet må vara mest känt för att användas i samband med större gjutningsarbeten men det går alldeles utmärkt att även gjuta små och detaljerade verk av betong. Oavsett storlek väljs produkt utifrån tilltänkt objekt, dess belastning samt vilken skikttjocklek som önskas.

  Vi har produkter som täcker in allt från klassisk fin- och grovbetong till olika sorters anläggningsbetong, varav några speciellt anpassade för gjutningar som utsätts för salt och frost samt kemiskt och mekaniskt slitage. Till fast- och undergjutningar av stål- och betongpelare, betongelement och maskiner erbjuder vi ett antal varianter av expanderbetong.

  Vi har även en vinterbetong för gjutning av allt ifrån plintar, stödmurar och trappor i minusgrader. För enklare gjutningar som till exempel fastgjutningar av torkvindor, brevlådor, papperskorgar och staketstolpar finns Gjuta enkelt; en snabbhärdande blandningsfri betong.

 • Björn bygger bo


 • Låt dig inspireras av hantverkaren och TV-rpofilen Björn Christerinsson när han gjuter alltifrån grund till sitt hus och fönsterbrädor till Attefallshuset till bergsmöbler och stödmur.

 • Så här gör du

  Ladda ner vår bruksanvisning som ger dig tips och hjälp när du ska mura.

  pdf-ikon-96px.png Hjälp vid gjutning