Cellplast

 • På Finja tillverkar och levererar vi högkvalitativ cellplast för isolering av alltifrån grunder, fasader, väggar och tak. Eftersom materialet är mycket hållbart över tid, okänsligt för fukt, och därmed resistent mot mögel passar det utmärkt som isolering. Gjutna skivor av cellplast används för att effektivt isolera mot både kyla och värme och vi har ett stort antal isoleringsskivor i en rad tjocklekar och med olika nivåer när det kommer till kvalitet och hållfasthet.

 • Cellplast – vilken kvalitet ska jag välja?

    Lämplig till:
  S60-S80 Isolering av platta på mark, tak, väggar och som lättfyllnad.
  S100 Isolering av platta på mark, tak och väggar.
  S150– S300 Mark- och grundisolering vid lite högre belastning i platta på mark och vid bärande väggar.
  FI-FL300– FI/FL500 Mark- och grundisolering vid hög belastning som har krav på hög tryckhållfasthet. Isolering med krav på låg vattenabsorption.

 • Cellplast


 • Till lättfyllnad räcker det till exempel ofta med en lägre kvalitet medan vanlig isolering av platta på mark, tak och väggar i regel kräver att man går upp ett snäpp. Vid mark- och grundisolering med lite högre belastning i platta på mark samt vid bärande väggar krävs ytterligare ett högre värde på cellplasten. Till samtliga dessa produkter används EPS, vilket står för expanderad polystyren. Vi arbetar även med grå EPS och satsar du på någon variant av Isoleringsskiva Grå har denna ytterligare 20 procent bättre egenskaper när det kommer till isolering än traditionell cellplast. Detta tack vare tillsatsen av grafit som minskar värmeöverföringen. 

  För mark- och grundisolering som kommer att utsättas för tuffa förhållanden, som exempelvis hög belastning under lång tid, rekommenderas XPS, extruderad polystyren, i kvalitet FI/FL300–FI/FL500. Detsamma gäller för isolering med krav på låg vattenabsorption.

 • Truck som kör med cellplast

 • Dokument