Murbruk

 • Villor, radhus, flerbostadshus, ja listan på byggnader som går att mura med hjälp av block och murbruk kan göras lång och det finns ofta en uppsjö murningsprojekt att ta sig an, till vilka det behövs olika slags murbruk. Vilket bruk du ska välja beror på vad som ska muras och på vilken typ av mursten eller murblock som ska användas samt på vilket klimatavtryck du önskar uppnå.

 • Vinteråtgärder

  Vid risk för frost och temperaturer under 5 °C ska vinteråtgärder vidtas.
  Var uppmärksam på att tillsatsmedel inte ersätter normala vinteråtgärder.

  Läs mer om vinteråtgärder

 • Färgat murbruk


 • Mura vägg med färgat murbruk

  Finjas färgade murbruk finns i 32 snygga och användbara kulörer och går att få i 25 kg säck, storsäck á 1000 kg eller i en bruksbehållare som levereras till arbetsplatsen.
  Klicka här för att läsa mer

 • Mura


 • Muraryrket har alltid varit mycket respekterat och en sann murare väljer sitt bruk med omsorg, något vi på Finja har tagit fasta på. Vårt breda sortiment av murbruk ger dig därför möjlighet att välja en produkt anpassad till just ditt projekt.

  Till murning av lättklinker, betonghålsten och tegel har vi ett antal bruk att välja bland. Vi har även speciellt anpassade torrbruk för murning och efterfogning av kalksandsten, murning och fogning av keramiska skorstensinnerrör, stosar och sotningsluckor samt eldfast tegel i öppna spisar, kaminer, pannor och kakelugnar. 

  Murbruk Exakt utgör en unik produkt då den är en del av vårt innovativa Mursystem Exakt och därmed det bruk som samspelar bäst med övriga komponenter som block, armering och murlåda. Dess lättflytande konsistens gör bruket smidigt att arbeta med då applicering sker enkelt och snabbt med tunna och starka fogar som resultat.

  Söker du ett kombinationsbruk med minimal klimatpåverkan finns nu Mur- & Putsbruk B ECO, en produkt med lagrad kolsänka i form av biokol. I och med att kolatomer kapslas in hindras dessa från att komma i kontakt med syre och därmed från att omvandlas till koldioxid som annars hade förpassats till atmosfären och bidragit till växthuseffekten. Bruket ingår i vår omfattande hållbarhetssatsning på biokol och även i vår gröna ECO-linje som utgörs av byggprodukter med ett totalt sett positivt klimatavtryck

 • Murning med Isolerblock ExaktDra, rulla, lägg. Exakt så enkelt är det att arbeta med Mursystem Exakt.

 • Film – Hjälp vid murning


 • Dokument