Block och balkar

 • Lättklinker är ett väletablerat material på den svenska byggmarknaden som tack vare sina positiva egenskaper har många användningsområden. Lättklinker är ett icke organiskt, hållbart byggmaterial som bland annat ger en mycket god inomhusmiljö. I Finja Betongs sortiment finns såväl oisolerade som isolerade block till både ytterväggar, innerväggar och för murning under mark och kompletteras av vårt tidseffektiva och högisolerande mursystem; Mursystem Exakt. Läs mer om Mursystem Exakt.

  Finja Betong tillverkar och levererar även kompletta grundsystem med grundelement för alla typer av byggen, renoveringar och tillbyggen, så som villa, garage, industribyggnad, skolor eller kontor och för olika markförhållanden. Vår högkvalitativa cellplast för isolering av alltifrån grunder, fasader, väggar och tak är mycket hållbar över tid, okänslig för fukt, och därmed resistent mot mögel och passar därför utmärkt som isolering.

 • Tips! Nytt block för inomhusbruk


  Murblock Innervägg

  För dig som vill mura hållbara och vackra innerväggar har vi en god nyhet. Med nya Murblock Innervägg går arbetet snabbt då det är lätt att linjera blocken. Detta tack vare en smidig låsfunktion som förhindrar glidning och tandning, vilket möjliggör tunna ytbehandlingssystem.

  Blocket monteras med tunnfogsbruk och fungerar utmärkt ihop med majoriteten av våra olika putsbruk.

 • Vilket murblock eller isolerblock ska jag välja?

    Isolerblock
  Exakt
  Murblock
  Fördel ECO
  Murblock Bas
  Murblock Bas ECO
  Murblock
  Innervägg
  Ytterväggar till villor, flerbostadshus, kontor, kedjehus och skolor x      
  Ytterväggar till garage, fritidshus, lager-, fabriks, ekonomi- och lantbruksbyggnader x x x  
  Innerväggar   x x x
  Innerväggar med behov av rördragning (el, vvs)   x    
  Källarväggar under mark x x x  
  Ytterväggar uppvärmt förråd x      
  Ytterväggar ouppvärmt förråd   x x  
  Carport   x x  
  Trädgårdsmurar   x x