Block, grund & cellplast

 • Lättklinker är ett väletablerat material på den svenska byggmarknaden som tack vare sina positiva egenskaper har många användningsområden. Lättklinker är ett icke organiskt, hållbart byggmaterial som bland annat ger en mycket god inomhusmiljö. I Finja Betongs sortiment finns såväl oisolerade som isolerade block till både ytterväggar, innerväggar och för murning under mark och kompletteras av vårt tidseffektiva och högisolerande mursystem; Mursystem Exakt. Läs mer om Mursystem Exakt.

  Finja Betong tillverkar och levererar även kompletta grundsystem med grundelement för alla typer av byggen, renoveringar och tillbyggen, så som villa, garage, industribyggnad, skolor eller kontor och för olika markförhållanden. Vår högkvalitativa cellplast för isolering av alltifrån grunder, fasader, väggar och tak är mycket hållbar över tid, okänslig för fukt, och därmed resistent mot mögel och passar därför utmärkt som isolering.

 • Produkter med biokol


  Murblock Bas ECO

  Som en del i vårt omfattande hållbarhetsarbete erbjuder vi nu produkter med inbyggd kolsänka i form av biokol. I dagsläget finns Murblock Bas ECO samt Mur- & Putsbruk B ECO att tillgå i denna serie. Jämfört med sina förlagor har dessa produkter en betydligt lägre klimatpåverkan sett till GWP* och används med fördel när du önskar utföra ditt murningsarbete med högkvalitativa produkter samtidigt som du förhindrar koldioxid från att släppas ut i atmosfären och bidra till växthuseffekten.

  * Avser modul A1-A3 (ISO14025:2010) samt indikator GWP-total (EN 15804+A2). För livscykelanalyser daterade före 2022 används indikator GWP (EN 15804+A1).

 • Tips! Nytt block för inomhusbruk


  Murblock Innervägg

  För dig som vill mura hållbara och vackra innerväggar har vi en god nyhet. Med nya Murblock Innervägg går arbetet snabbt då det är lätt att linjera blocken. Detta tack vare en smidig låsfunktion som förhindrar glidning och tandning, vilket möjliggör tunna ytbehandlingssystem.

  Blocket monteras med tunnfogsbruk och fungerar utmärkt ihop med majoriteten av våra olika putsbruk.

 • Vilket murblock eller isolerblock ska jag välja?

    Isolerblock
  Exakt
  Murblock
  Fördel ECO
  Murblock Bas
  Murblock Bas ECO
  Murblock
  Innervägg
  Ytterväggar till villor, flerbostadshus, kontor, kedjehus och skolor x      
  Ytterväggar till garage, fritidshus, lager-, fabriks, ekonomi- och lantbruksbyggnader x x x  
  Innerväggar   x x x
  Innerväggar med behov av rördragning (el, vvs)   x    
  Källarväggar under mark x x x  
  Ytterväggar uppvärmt förråd x      
  Ytterväggar ouppvärmt förråd   x x  
  Carport   x x  
  Trädgårdsmurar   x x  
 • Produktväljare med mängberäkning


 • Produktväljare för grunder

  Denna produktväljare rekommenderar och mängdberäknar Finja Betongs produkter och tillbehör när du ska bygga en grund med Finja Betongs grundelement.

  Till produktväljaren

 • Produktväljare för grunder

 • Produktväljare för byggnader

  Verktyget rekommenderar och mängdberäknar murblock, murbruk, puts mm. för att bygga exempelvis ett hus, garage eller förråd.

  Till produktväljaren

 • Produktväljare för byggnader

 • Vad vill du mura?


 • Murblock i lättklinker har många positiva egenskaper och många olika användningsområden. Byggmaterialet är icke organiskt, hållbart och ger en mycket god inomhusmiljö. Materialet är också både fukt- och brandsäkert och lämpar sig därför extra väl till just murning av hållbara ytterväggar både ovan och under mark.

 • U-värde och brandteknisk klassificering


 • Fördelarna och möjligheterna med att mura och putsa sitt boende är många. Ett stenhus står i generationer, kräver minimalt med underhåll och är både brandsäkert och fuktsäkert. Därtill också energisnålt och klimatsmart under dess långa livslängd.

  I dokumenten längst ner på sidan hittar du information om brandteknisk klassificering samt U-värde för våra olika lättklinkerblock. För mer fakta kring varje enskilt block hänvisar vi till produktbladet för respektive block.

 • Ljudreduktion


 • Lättklinker ger möjlighet att bygga välisolerade hem med god ljudkomfort, både i ytter- och innerväggar. En murad och putsad vägg ger en behagling inomhusmiljö då den helt enkelt stänger ute ovälkomna ljud från omgivningen.

  I dokumentet nedan hittar du reduktionstal för våra olika murblock. För Isolerblock Exakt hänvisar vi till projekteringsanvisning för Mursystem Exakt.

 • Mursystem Exakt – för hållbara och välisolerade väggar


 • Mursystem Exakt består av fem komponenter och ger dig en tidsbesparande och exakt murningsupplevelse. Resultatet blir hållbara och välisolerade väggar som utgör bästa möjliga underlag för hållbara putsfasder.

   

  Klicka här för att läsa mer

 • Mursystem Exakt – samlingsbild på ingående produkter

 • Dokument