Mura – Vad ska du göra?

 • Villor, radhus, flerbostadshus eller garage. Listan på byggnader som går att mura med hjälp av block och murbruk kan göras lång och det finns många murningsprojekt att ta sig an. Oavsett om det gäller nybyggnation, tillbyggnad eller renovering, tillhandahåller Finja Betong ett brett sortiment av både murblock och murbruk som är anpassade för att mura alltifrån isolerade ytterväggar och bärande innerväggar förberedda för eldragning till trädgårdsprojekt såsom mur och utekök.

  Finja Betong erbjuder ett stort utbud av DIY-beskrivningar i olika kategorier som steg för steg förklarar hur du går till väga för att skapa just ditt personliga objekt. Se alla våra DIY-beskrivningar här.

 • Produkter med biokol


  Murblock Bas ECO

  Som en del i vårt omfattande hållbarhetsarbete erbjuder vi nu produkter med inbyggd kolsänka i form av biokol. I dagsläget finns Murblock Bas ECO samt Mur- & Putsbruk B ECO att tillgå i denna serie. Jämfört med sina förlagor har dessa produkter en betydligt lägre klimatpåverkan sett till GWP* och används med fördel när du önskar utföra ditt murningsarbete med högkvalitativa produkter samtidigt som du förhindrar koldioxid från att släppas ut i atmosfären och bidra till växthuseffekten.

  * Avser modul A1-A3 (ISO14025:2010) samt indikator GWP-total (EN 15804+A2). För livscykelanalyser daterade före 2022 används indikator GWP (EN 15804+A1).

 • Tips! Nytt block för inomhusbruk


  Murblock Innervägg

  För dig som vill mura hållbara och vackra innerväggar har vi en god nyhet. Med nya Murblock Innervägg går arbetet snabbt då det är lätt att linjera blocken. Detta tack vare en smidig låsfunktion som förhindrar glidning och tandning, vilket möjliggör tunna ytbehandlingssystem.

  Blocket monteras med tunnfogsbruk och fungerar utmärkt ihop med majoriteten av våra olika putsbruk.

 • Vilket murblock eller isolerblock ska jag välja?

    Isolerblock
  Exakt
  Murblock
  Fördel ECO
  Murblock Bas
  Murblock Bas ECO
  Murblock
  Innervägg
  Ytterväggar till villor, flerbostadshus, kontor, kedjehus och skolor x      
  Ytterväggar till garage, fritidshus, lager-, fabriks, ekonomi- och lantbruksbyggnader x x x  
  Innerväggar   x x x
  Innerväggar med behov av rördragning (el, vvs)   x    
  Källarväggar under mark x x x  
  Ytterväggar uppvärmt förråd x      
  Ytterväggar ouppvärmt förråd   x x  
  Carport   x x  
  Trädgårdsmurar   x x  
 • Film – Hjälp vid murning


 • Projektguider


  Vi har tagit fram hjälpmedel som du behöver när du ska bygga med våra produkter. På våra projektsidor finner du exempelvis rörliga arbetsanvisningar, materialspecifikationer och ritningar.

 • Så här gör du


  Ladda ner vår bruksanvisning som ger dig tips och hjälp när du ska mura.

  pdf-ikon-96px.png Hjälp vid murning