Lär dig skulptera i betong

 • Finja Betong har i samarbete med konstnären och betongskulptören Jackie Kaplan Persson tagit fram en e-bok med syftet att inspirera fler att börja skulptera i betong. Med tips och råd om betongens egenskaper från Jackies alla år av skulptering är det enkelt att komma igång oavsett tidigare erfarenhet eller ej.

  Boken avslutas med tre DIY:er, gör det själv-beskrivningar, i olika svårighetsgrader. De tar dig steg för steg genom grundläggande tekniker, förståelse av materialet, stommens nätbygge och de olika betonglagren vid skulptering. DIY-instruktionerna för de olika nivåerna finns även i filmat format för djupare och mer detaljerade beskrivningar.

 • Greenman 400x400.jpg

  Nybörjarnivå – Greenman

  Utforska din fantasi med betong och verktyg. Nu kan du lära dig om betongens mångsidighet och låta egna upptäckter förvandlas till nya idéer.

 • Hund 400x400.jpg

  Mellannivå – Hund

  Lär dig hur du skapar en mer komplex nätstruktur. Denna nivå ger en fördjupad kännedom av betong och nätbygge som kan läggas till i din kunskapsbank.

 • Drake 400x400.jpg

  Avancerad nivå – Drake

  Ett komplext och utmanande nätbygge. Anta utmaningen och lär dig bygga en stabil och stark nätstruktur. Nivån innefattar ytterligare ett betonglager så planera in mer tid för att applicera betongen.

 • JackieP_400x400px.jpg

  Jackie Kaplan Persson

  Jackie Kaplan Persson är en amerikansk skulptör som har utforskat betong som material under många år. Hennes erfarenheter och upptäckter har nu dokumenterats i e-boken Lär dig skulptera i betong.

 • Läs och bläddra i boken Lär dig skulptera i betong


 • bok-skulptera-i-betong.jpgBläddra i boken
  Skulptör och berättare: Jacqueline Kaplan Persson
  Text, foto och film: Polgara Källman
  Layout: Finja Betong AB