Nytt grönt steg för Finja Betong – byter till förpackningar av återvunnet material

Publicerad 2020-10-15

Finja Betong tar ytterligare steg på sin gröna hållbarhetsresa. Genom nya investeringar, satsar företaget på en helt ny förpackning till sina torrbruk. Just nu fasar företaget in en ny plastsäck, gjord av material som till 50 procent är återvunnet. Den nya säcken gör att Finja Betong ytterligare stärker sin gröna profil och minskar sitt klimatavtryck.

Finja gjorde som första torrbruksproducent i Sverige stora investeringar 2015 för att erbjuda sina mest populära torrbruk i plastsäckar som efter användning kan återvinnas till 100 procent. Den slitstarka och fuktsäkra plastsäcken skyddar torrbruket bättre än den traditionella säcken av blandat material, samtidigt som säcken fördubblar torrbrukets hållbarhet. Eftersom plastsäcken, till skillnad från den traditionella säcken med varvade lager av plast och papp, är 100 procent återvinningsbar togs ett steg upp på avfallstrappan.

Nu tar Finja Betong ytterligare ett grönt steg då man satsar på en plastsäck som redan från början består till 50 procent av återvunnet material. I sitt fortsatta hållbarhetsarbete har företaget även tagit fram hinkar för exempelvis kulörprov som till 100 procent består av återvunnet material. Även topparken som används vid inplastning av pallarna vid packning består nu av material som till 80 procent är återvunnet.

– Finjas plastsäckar har blivit väl mottagna av marknaden, tack vare sina många positiva egenskaper. De nya förpackningarna är precis som tidigare slitstarka, fuktsäkra och 100 procent återvinningsbara. Att säckarna nu dessutom består av 50 procent redan återvunnet material gör att vi tar ytterligare ett grönt steg. Genom denna utveckling av våra förpackningar ser vill till att fortsätta vår hållbarhetsresa, säger Bengt Widstrand, VD Finja Betong.

Nytt hållbart steg för Finja