Finja förenklar beräkningen av Mursystem Exakt

Publicerad 2019-03-18

För att underlätta beräkningen av det innovativa Mursystem Exakt har Finja tagit fram projekteringsanvisning för dimensionering och projektering. Projekteringsanvisningen samlar all information i ett dokument och förenklar beräkningsprocessen, sparar tid och säkerställer att grunddata inför beräkningar är korrekt.

All teknisk data har tillkommit genom grundliga provningar på företagets produktionsanläggningar, på SINTEF och på Lunds Tekniska Högskola.

Finjas Mursystem Exakt är ett bra val när man önskar snabbmurade och välisolerade väggar både ovan och under mark. Det kompletta mursystemet har tagits emot väl på marknaden. De fem smarta komponenterna – Isolerblock Exakt, smidigt bruk, flexibel murlåda, innovativ armering och stabilt grundelement – är framtagna för att fungera väl tillsammans och förenklar hela processen i murningsarbetet. Systemet passar till många typer av byggnader där minimalt med underhåll och välisolerat är önskvärt.

– Genom att använda projekteringsanvisningen går det att spara både tid och pengar eftersom konstruktören hittar all data samlad på ett och samma ställe. Den tydliga strukturen gör det dessutom enkelt att snabbt hitta den informationen man önskar. Vi är glada över att kunna presentera detta genomarbetade dokument som kommer underlätta arbetet med våra produkter, säger Patricio Villarroel, vd på Finja Betong.

Projekteringsanvisning Mursystem Exakt