​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå på

Publicerad 2019-05-20

​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå på

I offentliga byggnader rör sig många människor och därför är materialvalet avgörande för hur länge byggnaden kommer att hålla. Betong är ett material med långlivslängd och goda egenskaper genom hela dess livscykel. När Tegelhagens skola och förskola skulle få nya golv föll valet på Finja Betongs golvavjämning Allround520 Industri och Flexplan, toppat med ett vackert Designgolv. Vi var där när avjämningen skulle äga rum för att se hur ett hållbart golv blir till.

Under sommaren 2017 revs den gamla skolan och ska ersättas med en skola för 600 elever i åk F-9 samt 100 förskolebarn. I slutet av februari anlände Finja Betongs pumpbil till Tegelhagens skola i Sollentuna utanför Stockholm. Finja levererade utöver golv även tätskikt till lokalernas våtutrymmen.

Totalt kommer 7 000 kvadratmeter avjämnas med Finjas produkter och 3 000 kvadratmeter av dessa kommer sedan att få en originell yta med Finjas nya produkt Designgolv.

Finjas golvavjämning har blivit en efterfrågad produkt bland landets byggare och entreprenörer. Den pumpbara avjämningsmassan underlättar arbetet för hantverkarna på plats som på ett enkelt sätt kan låta massan flyta ut över golvet.

Goda relationer, flexibilitet och erkänt pålitliga produkter gjorde att valet föll på Finja som materialleverantör.

Med ett betonggolv får eleverna en stabil grund att stå på och tillsammans med Finjas nya produkt Designgolv, en cementbaserad och pumpbar avjämningsmassa som finns i sju olika kulörer, blir ytskiktet originellt och får hög ytstyrka. Tegelhagens skola och förskola i Sollentuna är ett av flera projekt som Finja Betong är involverade i Mälardalsregionen.

Tegelhagens skola och förskola invigs vårterminen 2020.

​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå på
Tegelhagens skola och förskola 3
Tegelhagens skola och förskola 2
Tegelhagens skola och förskola 1