DIY – Gjut en klassisk kruka i betong

Publicerad 2023-03-10

DIY – Gjut en klassisk kruka i betong

Finja Betong fortsätter att inspirera till kreativa och roliga hemmaprojekt med betong. I vårt stora DIY-bibliotek finns allt ifrån omfattande byggprojekt till vardagliga ting och stämningshöjande säsongspyssel. Lagom till våren lanserar vi nu en ny gör det själv-beskrivning som steg för steg förklarar hur en klassisk kruka gjuts i betong.

Nya blomkrukor är ett snabbt och enkelt sätt att förnya vilket rum som helst. Blommor och växter mår dessutom ofta bra av att planteras om och få en kruka anpassad efter storlek och behov. Ibland kan det vara svårt att hitta den optimala krukan men med hjälp av ett fåtal redskap och vår omtyckta Finbetong skapas enkelt egna varianter av ett oorganiskt, naturligt material som håller länge.

Inspireras till kreativt skapande
Låt fantasin flöda och gjut personliga och vackra krukor som håller länge. Låt dem ta plats i det egna hemmet eller formge presenter som är lätta att uppskatta och alltid kommer till användning. Två inoljade hinkar, eller andra formar, i skiftande storlek fungerar utmärkt som gjutform och krukorna passar lika bra ute som inne. Detta då de tål både värme och kyla och dessutom är okänsliga för fukt och mögel.

DIY – Gjut en klassisk kruka i betong
DIY kruka 1
DIY kruka 2