Klassisk kruka

Att ge sina blommor nya krukor gör dem piggare och ger hemmet ett nytt intryck. Ibland kan det vara svårt att hitta den perfekta krukan till sina blommor. Antingen är de för stora, för små, för höga eller för låga. Med Finja Finbetong kan du enkelt gjuta dina egna krukor. Genom att använda hinkar eller andra formar i två olika storlekar gör du enkelt en gjutform, glöm bara inte att olja den innan du häller i betongen.

DIY-beskrivning

Produkter utan bild i listan längre ner ingår inte i Finjas sortiment.

Följande produkter ingår inte i vårt sortiment men behövs i DIY-projektet

Förberedelser

1.
Förbered formen/hinkarna genom att olja den större hinkens insida och den mindre hinkens utsida med ett tunt lager matolja med en svamp. Ställ den större hinken på ett plant underlag.

Gjutning

2.
Blanda betongen enligt anvisningarna på förpackningen. Reglera konsistensen på betongen genom att tillsätta lite mer vatten eller bruk, beroende på om du önskar få den mer lätt eller trögflytande. Betongen är klar när den upplevs som en gröt.
3.
Häll betong i den större hinken till drygt hälften, det ska finnas utrymme att trycka ner den mindre hinken. Tryck sen ner den mindre hinken.
4.
Vibrera formen genom att slå/knacka på den så att luftbubblorna stiger till ytan. Lägg i några tyngder, exempelvis stenar i den mindre hinken så att den inte flyter upp.

Efterarbete

5.
Täck med plast och låt krukan torka/härda i cirka 48 timmar. Vattna betongen med en blomspruta några gånger under torktiden.
6.
Ta bort tyngderna och lossa hinkarna från krukan.
7.
Med hjälp av ett sandpapper kan du fasa av kanterna något för en mjukare känsla.
8.
Sätt möbeltassar under krukan för att undvika att repa underlaget.

Vad inspirerar dig?

Betongkrukor med rena former som passar lika bra inomhus som i trädgården eller på balkongen. Ta gärna en bild och mejla Finja Betong, info@finja.se, för att få ditt verk publicerat på hemsidan.

Tips!

Se till att du har formar och annat förberedda och klara innan du blandar betongen.