Stort garage – fördelaktigt byggande

Publicerad 2015-04-22

Med Finjas Murblock Fördel går det utmärkt att bygga stort, men samtidigt också lätt. Den positiva erfarenheten fick Robert Andersson i Nällevad när han lät bygga ett omfattande garage med förråd och carport bestående av totalt 2 100 komponenter. Murblock Fördel är nämligen ett av marknadens lättaste block och genom att välja detta gjordes en viktvinst motsvarande sex personbilar.

Robert Anderssns garage mäter 13 gånger 13 meter och är hela 7 meter högt. Innan han startade bygget hörde han sig för om vilket material han borde välja till ett så pass stort garage. En bygghandel tipsade om Finjas Murblock Fördel och han tyckte att det lät riktigt bra, då han fick veta att de var lätta att lägga och flexibla att arbeta med. Dessutom skulle det gå fort. Genom att använda Murblock Fördel går det att tjäna in 10-20 procent av arbetstiden och det dröjde inte länge till den anlitade byggfirman märkte av fördelarna.

- Byggarna upplevde att arbetet gick lättare och fortare med Murblock Fördel. De greppvänliga blocken gör hanteringen snabbare och säkrare. Något som de också uppskattade var att man enkelt kan dela blocken i halvor eller fjärdedelar tack vare de förmarkerade spåren. Byggledaren tänker fortsätta att använda Murblock Fördel efter det här, säger Robert Andersson.

Enkel armering och eldragning
Något som också underlättade arbetet var att gjutningen av förstärkningspelarna kring portöppningarna gick både snabbt och enkelt. Järnen stacks bara ner uppifrån, genom blockens hålrum och fylldes sedan med betong. Hålen gjorde det även lätt att dra elkablar.

Robert Andersson är med andra ord väldigt nöjd med resultatet. Nu har han ett brandsäkert och stabilt garage som byggts smidigt på kort tid och som kommer att behöva minimalt med underhåll i framtiden.

Murblock Fördel 3
Murblock Fördel 2
Murblock Fördel 1