Stabil julgransfot - gör det själv

Publicerad 2015-12-09

I denna julgransfot av betong står granen säkert och stabilt många jular framöver. Bygg din egen variant och gläds åt den varje gång den tas fram. Ett trevligt gör det själv-projekt vars resultat pryder ditt hem år efter år.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för att bygga en gjuten julgransfot. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från form till färdig fot.

Vad inspirerar dig?
Skapa din julgransfot precis som du vill ha den, stilren utan relief eller riktigt julig med exempelvis ett hjärta eller en text som dekoration. Om du önskar en färgad julgransfot kan du antingen blanda färgpigment direkt i betongen eller måla den färdiga foten med hobbyfärg.

– En julgransfot i betong är pålitlig och håller din gran på plats. Den är också vacker att se på och bidrar med personlig prägel till ditt hem. Att gjuta i betong är ett passande julpyssel och julgransfoten blir säkert en uppskattad gåva om du väljer att ge bort den, säger Veronica Jensen på Finja.

Här hittar du gör det själv-beskrivningen


Finja arbetar kontinuerligt med nya idéer till gör det själv-beskrivningar som ska inspirera till kreativt arbete med betong och murverksprodukter. Här finns både lätta projekt för nybörjaren och lite större utmaningar för den som har murat, putsat och gjutit tidigare

Julgransfot i betong 1
Julgransfot 2
Julgransfot 3