Smakfullt matbord – gör det själv

Publicerad 2017-05-16

Att samlas vid matbordet är ofta av stor betydelse för en familj. En stund av social samvaro i samband med något ätbart är en lyckad kombination och står ni dessutom själva som skapare av bordet höjs trivselfaktorn ytterligare. Ett matbord av betong och stål ger en känsla av industristil i hemmet och passar perfekt i moderna miljöer.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för ett matbord med gjuten bordsskiva. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från form till färdigt bord.

Vad inspirerar dig?
Använd beskrivningen som utgångspunkt för att bygga andra typer av bord. Då metoden är densamma fungerar det utmärkt att anpassa måtten efter dina behov och till exempel skapa ett högt och smalt sideboard eller ett lågt soffbord. Önskas hjälp med underredet kan detta beställas hos en smed.

– Det finns ett antal metoder för att få till en snygg och tålig yta på bordsskivan och för att underlätta valet har vi beskrivit de vanligaste. Passa på och gjut några mindre betongplattor med vilka du kan experimentera och testa dig fram till den ytbehandling som passar bäst, säger Veronica Jensen på Finja.

Matbord 3
Matbord 2
Matbord 1