Säker brevlåda – gör det själv

Publicerad 2017-08-29

Skapa din egen brevlåda i klassisk form och spännande material. Den ger ett inbjudande intryck och blir definitivt ett samtalsämne bland grannar och förbipasserande. En brevlåda gjuten i betong är originell och vacker men även praktisk då den håller posten fri från fukt. Den blir snabbt en omtyckt familjeklenod och tack vare dess långa livstid kan den gå i arv i generationer.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för en gjuten brevlåda. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från form till färdig brevlåda.

Vad inspirerar dig?
Vill du ha ditt husnummer på brevlådan är det fullt möjligt. Skär bara ut siffran eller siffrorna i kraftig papp och fäst spegelvänt i botten på formen för att bilda en relief på brevlådan. Genom att sätta ett rejält lås på luckan skyddas posten från att komma i orätta händer.

– En egengjuten brevlåda bidrar till att göra hemmet mer personligt och kan uppskattas av hela familjen. Eftersom betong är ett mycket tåligt material är ytbehandling inte nödvändig, säger Veronica Jensen på Finja. 

Brevlåda 3
Brevlåda 2
Brevlåda 1