Rymligt cykelförråd – gör det själv

Publicerad 2015-10-27

Ett stort och gediget förråd till cyklar av alla dess slag skapar ordning och reda på tomten och skyddar mot regn och rusk. Förrådets speciella formspråk blir dessutom ett spännande inslag i miljön och den generösa ytan tillåter ytterligare förvaring av till exempel gräsklippare, redskap och grill.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för att bygga ett murat och putsat cykelförråd. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från grund till färdigt förråd.

Vad inspirerar dig?
Den runda spaljén i hörnan är en rolig detalj, men du kan också ge den en annan form och placera den på en annan plats. Om du va¨ljer att sätta in fönster istället för öppna spaljéer kan det lilla huset få andra användningsområden.

– Att förvara familjens cyklar i ett förråd har givetvis en rad fördelar. Är förrådet dessutom murat och putsat är det hållbart över tid samtidigt som det kräver minimalt med underhåll, säger Veronica Jensen på Finja.

Finja arbetar kontinuerligt med nya idéer till gör det själv-beskrivningar som ska inspirera till kreativt arbete med betong och murverksprodukter. Här finns både lätta projekt för nybörjaren och lite större utmaningar för den som har murat, putsat och gjutit tidigare.

Cykelförråd 3
Cykelförråd 2
Cykelförråd 1