Rogivande poolhus – gör det själv

Publicerad 2017-06-27

Förläng sommaren med ett vackert och rogivande hus intill poolen. En härlig plats för umgänge och fest eller för långa avslappnande stunder och välbehövd avkoppling. Den stora fönsterväggen förhöjer vistelsen, särskilt om huset placeras med naturskön utsikt, och det fungerar utmärkt både som gästrum, ateljé och hemmaspa.

Finja har tagit fram en övergripande arbetsbeskrivning för ett murat och putsat poolhus som med fördel kan ligga till grund för såväl eget byggande som för ett uppdrag till en entreprenör.

Vad inspirerar dig?
Skapa samklang på tomten och med rådande omgivning genom att förse poolhuset med ett tak som passar dess läge. Välj till exempel plåt eller papp eller varför inte ett sedumtak som passar väl in i både trädgård och naturskön miljö.

– Huset är ett perfekt komplement till poolen som uppskattas av såväl stora som små. Användningsområdena är många och väl på plats står det sig i ur och skur. Att det är murat och putsat gör det hållbart och okänsligt för fukt, vilket givetvis kommer väl till pass, säger Veronica Jensen på Finja.

Poolhus 2
Poolhus 3
Poolhus 1