Planera din friggebod med AR och DIY-beskrivning

Publicerad 2021-03-05

Att bygga en friggebod är ett perfekt sätt att få ökad förvaring på tomten. Byggnaden, som får vara så stor som 15 kvadratmeter, kan inrymma allt från trädgårdsredskap till förvaring av cyklar och maskiner. På finja.se finns en DIY-beskrivning som steg för steg visar hela projektet. Till beskrivningen finns ritningar och en materiallista för hela projektet. På sidan går det även att finna fler praktiska tips om vad som är bra att tänka på när man planerar sitt nästa byggprojekt

Nu finns även möjligheten att med AR, augmented reality, digitalt placera friggeboden på tomten, för att därefter vända och vrida på den och till och med gå in i byggnaden för att uppleva hur det kommer att bli med till exempel en friggebod på tomten.

Genom att mura och putsa friggeboden får man en vacker byggnad som klarar sig med ett minimalt underhållsbehov under många år. Perfekt för den som vill ägna större tid åt sina fritidsintressen än underhåll av friggeboden.

Önskar man konstruera sin egen friggebod har Finja Betong en digital produktväljare och mängdberäknare för byggnader. Genom att i detta digitala verktyg ange varje byggnadssektions parametrar, såsom öppningar, längd och höjd ger verktyget korrekt mängd block, bruk och puts samt passande tillbehör. Med verktyget går det att räkna fram materialmängd för både isolerade och oisolerade byggnader samt en kombination av de båda.

Finja Betong har sedan tidigare över 50 kompletta DIY-projekt med ritningar, arbetsanvisning och materiallista på sin hemsida. Nu utvecklar man några av dessa ytterligare med augmented reality, AR.

……………………………

Finja Betong fokuserar på murat och putsat byggande och är en rikstäckande leverantör av byggmaterial. Produktutbudet är omfattande och konceptlösningar erbjuds inom allt från block, torrbruk, golvavjämning, fix och fog, fasadputssystem, cellplast och grundelement. All vår tillverkning är närproducerad då vi har produktionsanläggningar på flera platser i Sverige.

Planera din friggebod med AR 1
Planera din friggebod med AR 2
Planera din friggebod med AR 3