Nytt innovativt innerväggsblock från Finja Betong

Publicerad 2022-06-08

Nu lanserar Finja Betong en efterlängtad nyhet i form av ett innovativt lättklinkerblock med god ljudisolering. Denna gång är det fokus på innerväggar och den nya produkten har fått namnet Murblock Innervägg. Tillsammans med sin praktiska styrningsdetalj förenklas arbetet och det går snabbt och lätt att skapa raka väggar med hög prestanda utan vare sig glidning eller tandning, vilket i sin tur möjliggör tunna ytbehandlingssystem.

– Att kunna fokusera på inomhusmiljön och tillse att även denna förses med högkvalitativa väggar är givetvis en ynnest. Särskilt efter succén med vårt tidsbesparande Exaktsystem är det roligt att ta ännu ett kliv framåt och lansera något motsvarande för innerväggar, säger Magnus Andersson vice VD på Finja Betong.

Väggar att räkna med
Den nya produkten kan användas av både hemmafixare och proffs för att bygga såväl bärande som ljudreducerande innerväggar, gärna i kombination med Mursystem Exakt. Murverk uppförda med detta block kan även ytbehandlas med en rad olika metoder. Alltifrån släta till grova ytor kan skapas och det går lika bra att applicera ett tunt spackel som en robust puts. Blocket går därmed utmärkt att kombinera med i stort sett hela Finjas breda utbud av putsbruk.

Smart låsfunktion
För att linjera blocken samt förhindra att de glider och skapar ojämnheter i ytan, vilket möjliggör tunnputssystem, placeras den tillhörande styrningsdetaljen i ett centriskt beläget spår på liggytan. Genom att använda sig av denna låsfunktion ökar såväl effektivitet som precision i samband med montage. Att blocket dessutom är symmetriskt utformat underlättar monteringen ytterligare.

Vad gäller sammanfogning monteras Murblock Innervägg med Finjas tunnfogsbruk, till exempel Murbruk Exakt, vilket kan appliceras på flertalet sätt beroende på situation och önskemål. Med sina unika egenskaper förväntas block och lås bli en omtyckt duo som underlättar arbetet med att skapa vackra, hållbara och pålitliga väggar.

Murblock Innervägg 1
Murblock Innervägg 2
Murblock Innervägg 3