Ny VD för Finja Betong

Publicerad 2017-11-30

Ny VD för Finja Betong

Det står nu klart att Finja Betong får en ny VD nästa år. Från och med 1 juli 2018 kommer vår nuvarande VD Gull-Britt Jonasson, dotter till Finjas grundare, att lämna över stafettpinnen till Patricio Villarroel, nuvarande vice VD.

Att ta över VD-skapet i ett familjeföretag likt Finja är såklart inte vilken befattning som helst utan ett hedersuppdrag. Patricio är både glad och ärad över att få förvalta Gull-Britts livsverk och leda företaget in i framtiden med starkt kundfokus och en ständigt ökad digital närvaro.

– Finja har gjort en fantastisk resa under sina första 60 år och jag vill tacka Gull-Britt för förtroendet. Tillsammans med alla medarbetare i Finja Betong ska jag göra mitt yttersta för att ta oss till än högre höjder, men utan att göra avkall på den framgångsrika företagskulturen. Att vi vill, kan och vågar kunde inte stämma bättre in på det jag upplever, säger Patricio Villarroel.

En stor anledning till att Patricio tackat ja till utmaningen är att han under sina första två år på Finja har blivit oerhört positivt bemött av såväl ägare och ledningsgrupp som av kollegor. Med sig i bagaget har han en MBA från Lunds universitet och en stor portion yrkeserfarenhet, bland annat från CG Drives & Automation (f.d. Emotron), Pergo och Perstorp.

Vem är då Patricio?
Patricio som är 46 år kommer ursprungligen från Chile men har varit bosatt i Sverige de senaste trettio åren. När han kom hit träffade han nästan omgående sitt livs kärlek, Maria, med vem han har tre vuxna barn och fortfarande är lyckligt gift. Familjen bor i Skåne och villan är självklart murad.

Privat är intresset för lagsport stort och han har tidigare varit ledare inom fotboll och ishockey. I dagsläget pockar en hundvalp på hans uppmärksamhet men då han anser det viktigt att motionera för att hålla både kropp och hjärna i trim försöker han att spendera tid på sin landsvägscykel så ofta som möjligt.

Vad säger Gull-Britt?
Det är med varm hand som Gull-Britt i sommar kommer att lämna över rodret till Patricio, vars profil passar familjeföretaget perfekt.

– Patricio är trygg, kunnig och lösningsorienterad med både fötterna på jorden samtidigt som han utstrålar entusiasm och aldrig har långt till ett leende, säger Gull-Britt Jonasson.

VD-bytet innebär att Gull-Britt får möjlighet att jobba mer med strategiska frågor ur ett koncernövergripande perspektiv, vilket hon finner både stimulerande och utvecklande. 

Ny VD för Finja Betong
Ny VD Finja Betong