Lockande fågelholk i betong – gör det själv

Publicerad 2018-05-23

Bjud in småfåglar till en elegant och modern liten bostad. Din trädgård, balkong eller uteplats berikas med liv samtidigt som du underlättar för djuren. Den gjutna fågelholkens minimalistiska utseende smälter lätt in i omgivningen och holken blir en dekorativ utsmyckning oavsett placering. Att den är gjord av betong gör den extra tålig mot väder och vind.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för en gjuten fågelholk. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från form till färdig holk. Utöver denna finns även en film på företagets Youtubekanal.

Vad inspirerar dig?
Fronten är enkel att anpassa och ett förslag är att dekorera den i en färg som stämmer överens med den befintliga miljön. Du kan till exempel måla en fågel eller skriva en välkomnande text till fåglarna. Önskas mer än en holk går det givetvis bra att återanvända formdelarna flera gånger om.

– Erbjud en gjuten bostad och få härligt sällskap och ljuv musik i form av fågelkvitter på köpet. Våra bevingade vänner kommer garanterat att uppskatta sitt nya hem, oavsett tidpunkt på året, säger Veronica Jensen på Finja. 

Fågelholk 1
Fågelholk 2
Fågelholk 3