Lekfullt med betong

Publicerad 2016-05-24

Att betong är ett hållbart och starkt material som används till allt ifrån vägar till väggar är vida känt men visste du att det lämpar sig minst lika bra för pyssel och lek? Varaktiga leksaker i betong är enkla att skapa och kan användas i flera generationer. På så vis ges traditionella spel och lekar möjligheten att leva vidare samtidigt som vi värnar om miljön.

Finja har tagit fram en broschyr för dig som vill introducera betong för barn och ungdomar och prova att gjuta tillsammans, men även för dig som har lite erfarenhet av materialet och vill utveckla din teknik, få fler idéer och inspireras till nya projekt.

Vad inspirerar dig?
Är du lärare har du mycket att vinna på att bekanta dig med betongens alla möjligheter då det går utmärkt att använda sig av materialet vid till exempel temadagar med fokus på kreativitet och skapande eller i samband med högtider som jul och påsk.

– Låt barnen och ungdomarna lära sig mer om ett av våra absolut vanligaste byggmaterial. Tillsammans kan ni gjuta alltifrån krukor till klassrummets växter, leksaker till fritids eller en hopphage till skolgården, säger Veronica Jensen på Finja.

Fia med knuff
Luffarschack
Hopphage