Grönskande växthus - gör det själv

Publicerad 2015-04-21

Att odla egna kryddor och grönsaker blir allt populärare men ett växthus har mångt fler funktioner. Skapa ett romantiskt orangeri, en skyddad vinterträdgård eller ett praktiskt drivhus. Sockeln utgörs av murade och putsade lättklinkerblock som ger en stabil stomme att bygga vidare på. Växthuset blir ljust och vädringsluckorna i taket bidrar till en god luftgenomströmning.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning som innehåller allt du behöver veta och införskaffa. I beskrivningen används Finja Murblock Fördel, ett block som ger en stadig vägg samtidigt som det är extra lätt, både vad gäller vikt och montering.

– Utforma växthuset så det förverkligar just dina önskningar. Möjligheterna är stora att skapa dina drömmars plats i trädgården, säger Veronica Jensen på Finja.

Här hittar du gör det själv-beskrivningen

Finja arbetar kontinuerligt med nya idéer till gör det själv-beskrivningar som ska inspirera till kreativt arbete med betong- och murverksprodukter. Här finns både lätta projekt för nybörjaren och lite större utmaningar för den som murat och gjutit tidigare.

Växthus 3
Växthus 2
Växthus 1