Finjas Gränslös förenar goda grannar

Publicerad 2015-03-09

Finjas mur Gränslös är så mycket mer än en traditionell trädgårdsmur. Gränslös kan användas till nästan vad du vill och formas efter just dina behov och önskemål. Med Gränslösblocken skapar du enkelt vackra silhuetter, runda hörn och stabila pelare. Du väljer själv om du vill bygga högt eller lågt, långt eller kort – allt är möjligt och bara fantasin sätter gränsen.

Muren är lättmonterad och flexibel, vilket underlättar vid större projekt. Att den dessutom kan användas till att förena istället för att avskilja är ytterligare en fördel. Allt det här har grannarna Tomislav Skoric och Kim Tingstedt i Olofström tagit fasta på när de byggt en lång, gemensam Gränslösmur runt sina villatomter.

De bestämde sig för att göra en gemensam insats och letade upp en bra och snygg lösning till den stora muren. Valet föll på Finja Gränslös, något som de båda grannarna blev ännu nöjdare med, när de väl började montera muren.

De smarta blocken gjorde halva jobbet
Runt sina hus hade grannarna ungefär 70 löpmeter i olika nivåer. Tack vare Gränslös flexibla mur med not och spont, var det enkelt att montera den långa muren som nu binder ihop deras tomter. Dessutom har de fått en underhållsfri mur som inte behövde putsas.

– Blocken är ihåliga vilket gör dem kolossalt lätta att greppa och hantera. Noten och sponten gör monteringen snabb, så när vi väl hade marken i våg gick det kvickt och lätt att bygga muren. Tack vare ändblocken blev det i princip ingen kapning heller. Vi fyllde med singel och det enda vi göt var stolparna. Murkrönen limmades med stenlim. Vi är jättenöjda med resultatet och en extra bonus är att jag har lärt känna min granne bättre, säger Tomislav Skoric.