Finjamur bildar kunglig trädgård

Publicerad 2015-05-21

Under högsommaren, närmare bestämt 3 juli till 2 augusti, kommer det att finns fyra vackra och unika idéträdgårdar att besöka i slottsparken på Sollidens slott på Öland. En av dessa är en insynsskyddad, muromgärdad trädgård till största delen uppbyggd av Gränslös, Finjas flexibla och mångsidiga mur.   

Skaparen till den kreativa Gränslösträdgården är Georg Grundsten, till vardags hemmahörande på Hovdala slott där han är verksam som slottsträdgårdsmästare. Hovdala slott, med Georg i spetsen, har uppmärksammats efter förra årets framgångar på Nordiska trädgårdsmässan och det ska bli spännande att se hur Gränslös kommer att användas och förhoppningsvis lyfta hela installationen.

Utöver Hovdala medverkar ytterligare tre trädgårdskreatörer och deltagarlistan ser ut som följande:

  • Borgholms handelsträdgård
  • Egyptens Oas/Tony Johansson
  • Sofiero slott
  • Hovdala slott/Georg Grundsten

Trädgårdssatsning i tiden

Konceptet med idéträdgårdar är nytt och genomförs i år för första gången. De fyra deltagarna ställer upp med vars ett bidrag, på temat ”kunglig trädgård”, och tävlar om både Sollidens pris och besökarnas pris. Idéträdgårdarna finns att beskåda på Gustav V:s krocketplan och syftet är att ge området en ny dimension och ett samtida inslag, samt ge besökarna inspiration och nya idéer.

Solliden