Finja levererar hållbara material för framtidens förskolor och offentliga byggnader

Publicerad 2020-10-07

Norra Rörums förskola stod klar i somras och har nu hälsat personal och barn välkomna tillbaka efter sommarlovet. Finja Betong har via sina återförsäljare levererat material så som grund, murblock och puts till förskolan som även inrymmer pedagogisk verksamhet för barn i åldern 6-13 år.

Till förskolan har Finja Betongs Mursystem Exakt använts. Den välisolerade grunden och de färdigputsade väggarna ger en förskola med god inomhusmiljö och låg uppvärmningskostnad. Med murblocken, Finjas Isolerblock Exakt, kan mycket goda U-värde uppnås. Den tunga, murade, konstruktionen isolerar även väl vad gäller ljud.

En murad och putsad konstruktion är ett tryggt val för skolor och förskolor då den varken kan brinna eller angripas av fukt och skadedjur. Mögel är därför inte ett problem med en murad och putsad konstruktion vilket ger både barn och personal en trygg byggnad för många år framöver.

– När vi planerar våra gemensamma byggnader, som skolor, förskolor, äldreboende och sjukhus, är det viktigt att vi gör detta med framtiden i åtanke. Detta är lokaler som ska finnas i decennier och valet av byggmaterial är därför av stor vikt. Den murade och putsade konstruktionen är långsiktigt hållbar med låga uppvärmningskostnader. De slitstarka ytskikten gör även att byggnaden ser vacker ut utan underhåll i många år framöver. Skolor är våra viktigaste byggnader och det är av största vikt att vi ger våra barn en trygg miljö att vistas i, säger Bengt Widstrand, VD Finja Betong.

På Finjas hemsida hittar du fler referensobjekt och mer information kring murat och putsat byggande. 

Finja levererar hållbara material för framtidens förskolor och offentliga byggnader
Finja levererar hållbara material för framtidens förskolor och offentliga byggnader