Finja Betong satsar på BIM

Publicerad 2019-11-13

​Finja Betong tar nu ytterligare ett steg på sin digitala resa. Nu finns bolagets samtliga lättklinkerblock tillgängliga för nedladdning via världens största plattform för tillverkarspecifikt BIM-innehåll, BIMobject. Detta förenklar arbetet för arkitekter och konstruktörer vid projektering och planering av byggnader med Finjas produkter.

Via BIMobject får arkitekter och konstruktörer möjligheten att ladda ner Finjas mur- och isolerblock som parametriska 3D-objekt, tillgängliga för merparten av de internationellt använda programvarorna, såsom exempelvis Revit, ArchiCad, AutoCad och SketchUp.

Produkternas egenskaper är inkluderade i objekten och ger därför en god överblick över vilka möjligheter Finjas block ger vid nybyggnation av exempelvis skolor, bostäder och offentliga byggnader.

I BIM, som står för byggnadsinformationsmodell/-ering, samlas all relevant information i en modell. Modellen kan därefter användas i syfte att exempelvis visualisera, utföra statisk beräkning, energi- och mängdberäkning samt uppföra tidsplan.

Finja Betong inleder med att göra sina lättklinkerblock tillgängliga på plattformen och planen är att fler av Finjas produkter ska finnas för nedladdning hos BIMobject inom kort.

– Detta är nästa stora steg på vår digitala resa och kommer göra stor skillnad för de som ritar och konstruerar framtidens hållbara byggnader. Genom att våra mur- och isolerblock nu finns tillgängliga via BIMobject, får arkitekter och konstruktörer dessa objekt lätt åtkomliga och nedladdningsbara. De får korrekt information snabbt och enkelt. På så vis kan fler bostäder, skolor och offentliga byggnader uppföras med hållbara, trygga och säkra material, säger Patricio Villarroel, vd på Finja Betong.

Finja satsar på BIM
Finja satsar på BIM 1