Få hjälp att planera sommarens byggprojekt – murat och putsat växthus nytt AR-objekt från Finja Betong

Publicerad 2021-03-30

Ett växthus är så mycket mer än en plats där blommor, grönsaker och frukter kan frodas. Numera är det en samlingsplats, ett extra rum i trädgården där man kan umgås, koppla av och njuta.

Finja Betong fortsätter sin satsning på AR, förstärkt verklighet, och lanserar nu ett växthus. Precis som tidigare kommer AR-objektet med en DIY-beskrivning, komplett med ritningar och materiallista.

Växthuset i beskrivningen är 13 kvadratmeter stort, med två helmurade väggar och övriga väggar murade till en tredjedel. Detta gör att du får en jämn temperatur över dagen då de murade väggarna i fullhöjd lagrar värmen som de sedan släpper ifrån sig när det blir kallare. Växthuset kan därför med fördel fungera även som orangeri.

Med hjälp av AR-objektet kan man digitalt placera växthuset i trädgården, rotera byggnaden och se hur den färdiga konstruktionen kommer se ut på plats. Man kan även virtuellt gå in i växthuset och se den invändiga ytan samt se ut genom de stora fönsterna.

På finja.se ges praktiska tips och råd till den som planerar att genomföra ett större byggprojekt. Saker att tänka på vid uppförande av exempelvis en friggebod, attefallhus eller ett växthus är användningsområde, om man behöver vatten och värme och om byggnaden ska vara isolerad eller ej. Med Finja Betongs praktiska tips och digitala verktyg underlättas planeringen av byggnaden och man får en god förståelse för vad projektet kommer att innebära.

Växthuset är ett av över 50 olika DIY-projekt tillgängliga för nedladdning på Finja Betongs hemsida finja.se. Varje projekt innehåller en steg för steg-beskrivning som visar varje byggmoment, ritningar och materiallista som enkelt skrivs ut och tas med till någon av Finjas återförsäljare för inköp.

……………………………

Finja Betong fokuserar på murat och putsat byggande och är en rikstäckande leverantör av byggmaterial. Produktutbudet är omfattande och konceptlösningar erbjuds inom allt från block, torrbruk, golvavjämning, fix och fog, fasadputssystem, cellplast och grundelement. All vår tillverkning är närproducerad då vi har produktionsanläggningar på flera platser i Sverige.

Växthus med AR
Växthus med AR 1