Egendesignade skålar – gör det själv

Publicerad 2017-10-31

Alla kan formge och skulptera dessa enkla men ack så vackra skålar i betong. Materialet är inte bara lätt att arbeta med utan ger dessutom stort utrymme till att vara personlig. Gör till exempel en stor skål att förvara frukt i, eller en mindre till praliner. Skålarna fungerar givetvis utmärkt även som prydnad och går också att utforma som ljusstakar. Skapa de verk du har lust till, det viktigaste är att du har roligt under tiden och får något att njuta av för egen del eller en tidlös gåva att ge bort.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för att skulptera skålar i betong. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från ballong till färdigt alster.

Vad inspirerar dig?
Prova dig fram med olika färgpigment i betongen, eller måla dina skålar. För en yta med struktur testa med en virkad duk eller ett rabarberblad som du pressar mot betongen. Det är bara fantasin som sätter gränserna för det slutgiltiga resultatet.

– Att prova skulptera skålar i betong är ett utmärkt sätt för den som vill bekanta sig med materialet och börja att använda sig av det i sina gör det själv-projekt. Det är lagom omfattande, både vad gäller tillvägagångssätt och tidsaspekt, säger Veronica Jensen på Finja.

Skålar 3
Skålar 2
Skålar 1