Effektiv dränering med ny källarväggsskiva från Finja Betong

Publicerad 2022-11-15

Effektiv dränering med ny källarväggsskiva från Finja Betong

På Finja Betong går produktutvecklingen ständigt framåt och nu är det dags för en nydesignad källarväggsskiva för tilläggsisolering och dränering. Isoleringsskivan är särskilt ämnad för renovering och nybyggnation av yttre källarväggar.

Produkten, hemmahörande i vårt cellplastsortiment, är dels framtagen för att isolera, dels för att effektivt leda bort vatten och fukt från källarväggar. Tack vare det smarta utförandet med räfflade, triangelformade spår dräneras inte vatten genom skivan utan i stället bort från väggen via spåren.

– Det känns jättebra att kunna komplettera vårt redan breda sortiment med en källarväggsskiva som vi verkligen tror på. Att den har en ny och funktionell design gör att källarväggen förblir torr, vilket i sin tur gör att cellplasten isolerar bättre, säger Finja Betongs vice vd Magnus Andersson.

  Smart konstruktion håller väggen torr
  Konstruktionen av källarväggsskivan gör att det bildas ett utrymme mellan skiva och vägg. Detta tack vare luftspalten som skapar en välfungerande dränering och ser till att väggytorna hålls torra. Det är således i luftspalten som vatten och fukt transporteras bort, vilket resulterar i en cellplast som kan behålla sin höga isoleringsförmåga och samtidigt hålla väggen torr.

  Innan montering av källarväggsskivan kan befintligt underlag behöva jämnas ut och lagas och för detta ändamål tillhandahåller Finja Betong ett stort antal olika torrbruksprodukter. För monteringsanvisning samt all övrig teknisk information likt mått, kvalitet och så vidare hänvisas till produktsidan på finja.se.

  Effektiv dränering med ny källarväggsskiva från Finja Betong
  Källarväggsskiva 1
  Källarväggsskiva 2
  Källarväggsskiva 3