DIY – Murade och putsade odlingsbäddar

Publicerad 2023-03-23

DIY – Murade och putsade odlingsbäddar

Ett roligt och kreativt sätt att förnya trädgården är att själv bygga vackra och originella odlingsbäddar. Därför lanserar vi nu en ny DIY-beskrivning som visar ytterligare ett sätt att skapa dessa inramade platser för plantering av olika slag. Med vår gör det själv-beskrivning är det enkelt att lyckas med murade och putsade odlingsbäddar för alltifrån blommor till kryddor och grönsaker.

Att mura och putsa sina odlingsbäddar har flera fördelar. Den stabila konstruktionen varar länge, är okänslig för fukt och mögel samtidigt som den sätter innehållet i fokus. Murade odlingsbäddar kommer dessutom upp en bit från marken, vilket resulterar i en bättre arbetsställning. Beroende på murblockens bredd kan du även få en bänk i alla väderstreck där du kan pausa och njuta av dagen.

Låt inspirationen flöda
En iögonfallande plantering består av mer än växtlighet. Rama in din blomsterprakt i stilfulla odlingsbäddar som står emot väder och vind. Resultat blir likt unika tavlor och bidrar till en estetisk, lugn och fridfull utemiljö. En murad odlingsbädd gör med andra ord trädgården, eller terrassen, än mer njutbar, år efter år.

DIY – Murade och putsade odlingsbäddar
Odlingsbädd 1
Odlingsbädd 2