DIY – Gjut rabarberblad i betong

Publicerad 2019-09-20

Att gjuta med hjälp av rabarberblad är en både enkel och rolig aktivitet som passar oavsett tidigare erfarenhet av betong. Med få steg kan du till exempel skapa ett fågelbad att placera i rabatten åt dina bevingade vänner eller ett fruktfat att pryda trädgårdsbordet med. Ett fint rabarberfat i betong är en uppskattad gåva att ge bort i samband med en bjudning, födelsedag eller annan form av uppvaktning.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning som innehåller instruktioner som stegvis förklarar alla arbetsmoment från blad till färdigt fat. Till beskrivningen har det också tagits fram en film som visar alla momenten. På finja.se hittar du även en komplett materialspecifikation som med ett klick läggs i inköpslistan. Listan kan du sedan maila till valfri adress eller ladda ner för utskrift.

Vad inspirerar dig?

Hitta andra stora blad att använda, t.ex. från pestskråp, parasollblad eller jättedaggkåpa. Prova också att bilda ett stort blad av flera olika mindre varianter och på så vis frambringa ett än mer personligt slutresultat.

– Att ta hjälp av rabarberblad är ett av de vanligaste sätten att börja när det kommer till att bekanta sig med betong och gjuta själv. Eftersom materialet är frostbeständigt och vattentätt klarar ett rabarberfat av betong att ligga kvar i trädgården över vintern och utgör därmed ett vackert blickfång året runt, säger Veronica Jensen på Finja. 

Betongfat 1
Betongfat 2
Betongfat 3
Betongfat 4