DIY – Gjut en dörrstopp i betong

Publicerad 2023-05-30

DIY – Gjut en dörrstopp i betong

Sommaren är här, vilket i många hem innebär att såväl dörrar som fönster står öppna. Snabbt och lätt är vinden där och skapar korsdrag, varpå en dörrstopp kommer väl till pass. Med vår DIY-beskrivning, Finbetong och en hink i valfri storlek gjuter du den enkelt själv och skapar en användbar inredningsdetalj som är både personlig och vacker.

Utöver att förhindra klämskador har dörrstoppet den viktiga uppgiften att skydda väggar och dörrar från skador, likt repor och hack. Eftersom betong dessutom står emot fukt passar dörrstoppet i husets samtliga rum och klarar sig lika bra ute på trappan, terrassen och balkongen som i resten av huset.

Uppskattad och annorlunda gåva
Att utföra detta gör det själv-projekt går snabbt och kräver ingen tidigare erfarenhet av att hantera betong. Arbetet går fort och ämnar sig väl för att gjuta flera dörrstoppar vid ett och samma tillfälle. Utöver att placeras vid hemmets egna dörrar är denna gjutna favorit en perfekt present att ge bort. En originell dörrstopp i betong passar att ge bort året runt samt till familj och vänner i alla åldrar.

DIY – Gjut en dörrstopp i betong
Dörrstopp 1
Dörrstopp 2