DIY – Gjut en altan i betong för sköna kvällar

Publicerad 2020-06-26

Finja Betong fortsätter skapa inspirerande gör det själv-projekt. I sin senaste DIY-beskrivning visar företaget hur du går tillväga för att gjuta en altan med hjälp av företagets grundelement och isolerande cellplastskivor.

En altan är den självklara platsen för utesäsongens alla begivenheter – vardag som fest. Genom att gjuta din altan skapar du en naturlig samlingsplats i din trädgård som dessutom blir helt underhållsfri tack vare betongens goda hållbarhet.

Precis som alla Finja Betongs tidigare DIY-beskrivningar finns det senaste tillskottet tillgängligt på finja.se. Med ett klick kan du även göra om materiallistan till en komplett inköpslista som du enkelt skriver ut och tar med till din närmaste återförsäljare av Finja Betongs produkter.

En gjuten altan ger dig betongens alla goda egenskaper vad gäller hållbarhet och förmåga att lagra värme. En solvarm dag värms betongen sakta upp och släpper sedan ifrån sig värmen under de mer ljumma och svala kvällarna.

Vad inspirerar dig?

Genom att gjuta in golvvärme redan från början skapar du en frostfri utomhusyta vintertid, perfekt för exempelvis en spahörna med året-runt bad. Samtidigt ger värmeslingorna dig kommande möjligheter för ett hållbart uterum. Med Finja Betongs Mursystem Exakt får du fem innovativa komponenter som tillsammans ger en murningsupplevelse utöver det vanliga. Isolerblock Exakt ger dig möjlighet att skapa välisolerade väggar med låga U-värden som samtidigt är brand- och fuktsäkra.

– En gjuten altan är det självklara valet för de familjer som önskar sig en vacker, hållbar och underhållsfri uteplats. Den stabila plattan lämpar sig väl för alla de önskemål du kan ha på din altan. Med våra grundelement och isolerande plattor skapar du en hållbar grund, både för dagens altan och morgondagens uterum, säger Finja Betongs VD Bengt Widstrand.

DIY - Gjut en altan 2
DIY - Gjut en altan 1