DIY – Gör en betongskylt med ditt husnummer

Publicerad 2019-10-25

​Att gjuta sitt eget husnummer är ett enkelt och roligt projekt för den som är intresserad av att skapa själv och önskar använda sig av betong som material. För att underlätta arbetsgången kompletterar Finja nu sin befintliga DIY-beskrivning med en kort och inspirerande instruktionsfilm som snabbt och lätt visar hur man går till väga för att med hjälp av en form gjuta en skylt med husnummer.

Den nylanserade filmen om husnummer hittar du på finja.se och är ett tillägg till DIY-beskrivningen. Beskrivningen innehåller instruktioner som stegvis förklarar alla arbetsmoment från form till färdiga siffror och en komplett materialspecifikation som med ett klick läggs i inköpslistan. Listan kan man sedan maila till valfri adress eller ladda ner för utskrift.

Vad inspirerar dig?

En husskylt i betong kan se ut på många olika sätt och det går givetvis bra att använda sig av bokstäver som alternativ till siffror om så önskas. Man kan till exempel gjuta familjens namn eller något annat. Låter du barnen vara med i processen och se familjens inbjudande skylt ta form kan filmen komma väl till pass.

– Med en film blir det både roligare och lättare att ägna sig åt DIY-projekt i betong. Det går snabbt att komma igång och man ser enkelt alla arbetsmoment som ska göras för att skapa sin fina hållbara husnummerskylt, säger Veronica Jensen på Finja.