DIY – charmiga örtskyltar i betong

Publicerad 2023-04-27

DIY – charmiga örtskyltar i betong

Bladformade örtskyltar som du själv gjuter till din rabatt, blomlåda eller kruka skapar en fin kontrast oavsett vad du väljer att odla. Att betong och blad fungerar väl ihop är ingen nyhet, kanske har du redan gjutit ett klassiskt fågelbad på just detta sätt, men att använda sig av små blad går minst lika bra. För dig som vill prova har vi satt ihop en enkel gör det själv-beskrivning som stegvis förklarar hur du går till väga.

Vi skapade örtskyltar av betongbladen, vilka är fina att placera både inom- och utomhus. Skyltarna sätter en personlig prägel på dina planteringar och det blir lättare för till exempel barn och gäster att veta vad som är vad och utifrån skyltningen välja den ört som önskas.

Mångsidiga skyltar
Betongbladen kan givetvis användas utan pinne och förses med namn på alltifrån maträtter och ingredienser till familjemedlemmar och gäster. På detta sätt kan de tjäna en viktig roll som vägvisare av innehåll och placering vid allehanda tillställningar så som student, bröllop och kalas för såväl stora som små. Att se sitt eget och andras namn på ett blad av betong är ett annorlunda inslag som snabbt blir ett givet samtalsämne. Kanske är det dags att bjuda in till fest i år?

DIY – charmiga örtskyltar i betong
Örtskylt 1
Örtskylt 2