Björn bygger bo – Gjuten fönsterbänk i betong

Publicerad 2018-11-20

När Björn Christiernsson hade byggt klart familjens attefallshus återstod endast en detalj som skulle fullborda gäststugan och framhäva den efterlängtade betongkänslan. Fönstersmygarna skulle förses med vackra och personligt utformade fönsterbänkar, vilket blev ännu en inspirerande film, med handfasta och användbara tips, i vår serie Björn bygger bo.

– När man gjuter fönsterbänkar, eller vilken typ av skivor som helst i betong, är det ett par saker som är extra viktiga att komma ihåg. Noggrannhet när det kommer till formbygget, armeringens placering samt rätt val av betongprodukt är alla väsentliga faktorer för ett lyckat slutresultat, säger Björn Christiernsson.

Filmen riktar sig främst till dig som vill prova att gjuta personliga skivor i betong, men även du som är van användare av materialet kan få värdefulla råd som förbättrar och underlättar ditt arbete. 

– Utöver de rent praktiska momenten i samband med gjutning presenterar Björn tre olika betongprodukter i vårt sortiment. Detta underlättar för tittaren då det tydligt framgår att valet av betong påverkar den färdiga skivan, både vad gäller beständighet, hållfasthet, yta och nyans, säger Veronica Jensen på Finja.

Fönsterbänk 1
Fönsterbänk 2
Fönsterbänk 3