Björn bygger bo – Gjuta möbler i betong

Publicerad 2019-03-27

I takt med att både villa och attefallshus tagit form på tomten har Björn Christiernssons intresse att bygga med betong vuxit sig allt starkare. När komplementbostaden, i detta fall en gäststuga, stod klar blev nästa projekt att skapa en matplats och generöst med sittplatser i berget intill huset och dess utvändiga öppna spis. Självklart dokumenterades även detta bygge och filmen finns nu tillgänglig på vår hemsida och Youtubekanal som en del i vår uppskattade serie Björn bygger bo.

– Vi värdesätter verkligen vår bergiga tomt då den inger spänning samtidigt som den skänker oss ett lugn och de platsgjutna möblerna i betong bildar en personlig och högst naturlig plats för umgänge med hög mysfaktor, säger Björn Christiernsson.

Har du också lyckan att förfoga över ett berg och vill skapa ett liknande möblemang rekommenderar vi dig att ta del av filmen som beskriver allt ifrån formbygge och gjutning till rivning och efterbehandling. Genom att nyttja berg på detta sätt och skapa något speciellt upptäcks ännu en fördel med just ditt hem och är det ont om plats på tomten i övrigt är bergsmöbler en kreativ, vacker och annorlunda lösning.

– Möbelgruppen är ett fantastiskt exempel på hur betong kan användas och påvisar återigen materialets flexibilitet. Att möblerna tål att stå ute året om innebär att de alltid finns tillgängliga och inte behöver flyttas eller riskerar att blåsa bort, säger Veronica Jensen på Finja.

Bergsmöbler 1
Bergsmöbler 2
Bergsmöbler 3