Bengt Widstrand ny VD för Finja Betong AB

Publicerad 2020-01-10

​I dag välkomnar Finja Betong Bengt Widstrand som ny VD för familjeföretaget. Han kommer närmast från rollen som VD på BMI Icopal, där han under flera år arbetat som både produkt- och försäljningschef samt marknadsdirektör innan han 2013 tog över som VD.

– Vi är glada att Bengt tackat ja till att bli VD för Finja Betong. Med sig har han lång erfarenhet av marknads- och försäljningsarbete som kommer passa väl in i vårt fortsatta arbete och vår framtida utveckling. Vi hälsar honom varmt välkommen in i Finjafamiljen, säger Gull-Britt Jonasson, ägare och styrelseordförande för Finja Betong AB.

Finja Betong har under de senaste åren gjort stora satsningar för att skapa en grönare och mer hållbar slutprodukt. Företaget har investerat i ny teknologi och ökat produktionskapaciteten närmare sina kunder. 2015 tog företaget ett viktigt steg på sin hållbarhetsresa genom att inviga två vindkraftverk. Dessa producerar dubbelt så mycket grön el som Finja och dess bolag för närvarande använder.

Fokus kommer fortsatt vara hållbarhet och produktutveckling och det är ett företag med stark tro på framtiden som Bengt Widstrand nu ansluter till.

– Jag är stolt över att få möjligheten och ödmjuk inför uppgiften. Efter drygt 20 år i takbranschen känns det både rätt och spännande att nu få jobba med övriga väsentliga delar av byggnaden. Jag bär med mig många erfarenheter som jag tror kommer vara till nytta i den nya rollen, samtidigt som jag kommer ta mig an det nya uppdraget med nyfikenhet och glädje, säger Bengt Widstrand som fortsätter:

– Genom mitt tidigare arbete känner jag många av Finjas kunder och jag vet att Finja är ett välkänt varumärke med medarbetare som är uppskattade i kundledet. Därför känner jag en stor trygghet och tillförsikt i fortsatt framgång och hållbar tillväxt för Finja Betong.

Mer om Finja Betongs nya VD:

Bengt är uppvuxen i småländska Emmaboda och har en Master of Science i ekonomi. Innan tiden på Icopal jobbade han som organisationskonsult och inom IT-sektorn. Han är 53 år och bor tillsammans med sin fru Christine utanför Malmö. Tillsammans har de fyra barn. Fritidsintressena är fotboll, läsning och träning.

Bengt Widstrand ny VD Finja Betong