Barnvänlig hängare – gör det själv

Publicerad 2017-12-12

Uppmuntra barnen till att hålla ordning och reda i hemmet med en egengjord hängare gjuten i betong. Den kan användas till alltifrån cykelnyckeln till morgonrocken och krokarna kan i princip se ut hur som helst, så utgå ifrån barnets intresse eller önskemål för att göra den så personlig som möjlig. Hängaren är ett roligt projekt att genomföra tillsammans eller en fin present att ge bort.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för en gjuten hängare. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från form till färdig hängare.

Vad inspirerar dig?
Den gjutna hängaren är enkel att anpassa utifrån de förutsättningar, behov eller önskningar som finns. Gör den till exempel smal och hög om du har ont om plats på väggen och tänk på att storleken bör vara dimensionerad i förhållande till antalet krokar.

– Detta är ett bra exempel på ett föremål gjort i betong som även uppskattas av barn. Den är lekfull och lika mycket en hängare som en väggprydnad och sätter en personlig prägel på såväl barnrummet som hallen, säger Veronica Jensen på Finja.

Hängare 3
Hängare 2
Hängare 1