​Finja DIY – Bygg isbana med murblock för hockey och skridskoåkning

Publicerad 2019-02-01

En egen isbana utanför dörren är vinterns bästa lekplats för både barn och vuxna när kylan slår till. Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för en isbana formad av murblock. På finja.se finns allt från stora till små projekt i betong. Allt med steg-för-steg-beskrivning och komplett lista över vad som behövs.

Isbanan är enkel att skapa med Finjas murblock och en presenning. Använd den egna trädgården eller gå samman med grannar och bygg på gemensam mark. När isen väl smälter går det lätt att rulla ihop presenningen och bära bort blocken.

Vad inspirerar dig?

Banan kan kompletteras med ishockeymål och linjer kan målas på presenningen. Bänkar byggs snabbt med hjälp av överblivna block och stadiga bräder. Saknas gatlyktor kan byggbelysning vara en god idé för att fler timmar ska kunna spenderas på isen.

– Att på ett enkelt sätt själv kunna anlägga en provisorisk isbana kan bli till glädje för barn och ungdomar. Med Murblock Fördel går bygget dessutom smidigt tack vare de praktiska och ergonomiska hålrummen som gör blocken enklare att bära, säger Veronica Jensen på Finja.

Isbana 2
Isbana 3
Isbana 1