​DIY – Gjuta hoppahage-plattor

Publicerad 2020-06-17

Skapa dekorativa betongplattor tillsammans i familjen och få en kul utomhussysselsättning på köpet. Finja Betong fortsätter skapa inspirerande DIY-beskrivningar för stora och små projekt. Företagets senaste gör det själv-beskrivning lämpar sig för hela familjen och visar hur du skapar betongplattor att hoppa hage på.

På Finja Betongs webbplats samsas stora DIY-projekt, som fritidshus och garage, med de lite mindre, så som skålar och brevlådor. Samtliga DIY-beskrivningar är innehåller en arbetsbeskrivning och komplett materiallista som du med ett klick kan lägga till i en inköpslista. Inköpslistan skriver du sedan enkelt ut eller mailar till din närmaste återförsäljare av Finja produkter.

Hoppa hage är en klassisk utomhuslek som passar både ung och gammal. Att gemensamt skapa plattorna ger er möjligheten att bestämma utformning och anpassa storleken efter er egen trädgård. Tillsammans kan ni sedan dekorera plattorna med exempelvis mosaikbitar, glaskulor eller stenar.

Vad inspirerar dig?

Bygg gjutformarna i formplywood och använd dem flera gånger. När ni är klara med er hoppahage kan ni fortsätta gjuta trampplattor för hela trädgården. Dekorera dem och ni får vackra, hållbara stenar som ni kan njuta av året runt.

– Människan mår bra av att skapa och att röra på sig. Med denna DIY-beskrivning slår vi dessa två flugor i en smäll. Era gjutna betongplattor kommer hålla år efter år och ge er många härliga lekdagar tillsammans. Eftersom betong är ett hållbart material med lång livslängd kan barn och säkert även barnbarn leka med samma plattor som ni gjuter idag, säger Finja Betongs VD Bengt Widstrand.

DIY - Gjut hoppahageplattor till barnen 1
DIY - Gjut hoppahageplattor till barnen 2