​DIY – Gjut pumpor i betong

Publicerad 2019-10-04

Hösten blir mysigare med dekorationer så passa på att gjuta betongpumpor i olika storlekar. Under en trevlig pysselstund skapar du snabbt och enkelt dessa fina små verk som går lika bra att smycka med inne som ute. Pumporna är roliga att formge och aktiviteten passar alla möjliga tillfällen.

Finja har tagit fram en DIY-beskrivning och en film för hur du gjuter pumpor. Beskrivningen och filmen innehåller instruktioner som stegvis förklarar alla arbetsmoment från strumpa till färdig pumpa och en komplett materialspecifikation som med ett klick läggs i inköpslistan. Listan kan man sedan maila till valfri adress eller ladda ner för utskrift. Allt detta hittar du på finja.se

Vad inspirerar dig?

Pumporna går utmärkt att måla och görs detta i naturliga färger smälter de lätt in på balkongen eller i trädgården. Föredrar du betongens vackra grå nyans går det självklart lika bra att låta dem behålla sin ursprungliga färg. Om man använder ståltråd för att skapa pumpans form så kan man låta den sitta kvar och rosta, vilket gör pumpan än mer unik.

– Att gjuta ett antal pumpor, gärna i varierande format, är att rekommendera om du önskar skapa dekorativa grupperingar. Betong som material är tåligt och hållbart så pumporna kan klara vintern ute. De gör sig även väl som presenter eller som dekorationer, säger Veronica Jensen på Finja. 

Gjut pumpor i betong 1
Gjut pumpor i betong 2