Putsa utomhus

 • Putsning av fasad eller annan yta som är belägen utomhus görs med antingen stålnät eller glasfibernät. Är ytterväggen murad med oisolerade block såsom murblock Fördel behöver ytan inte helnätas utan nätas endast runt öppningar i enlighet med det arbetsanvisningen föreskriver. Är ytterväggen murad med ett isolerat block såsom Isolerblock Exakt krävs helnätning för allra bästa reslutat och en hållbar och slitstark fasad.

  Genom att behandla ytan på fasaden med filtning, rivning eller varför inte kvastning kan fasaden få precis den struktur och det utseende som önskas.

  Renovering eller nybyggnation? På Finja Betongs sortimentsidor för putsbruk finns såväl instruktioner som produktblad. I våra rörliga arbetsanvisningar visar vi på några olika sätt att putsa en fasad.

 • Garage – Putsa fasad

 • Bygga hus – Putsa fasad

 • Putsfärg, ytputs och ädelputs


 • Ytputs och fasadfärg, även kallat putsfärg är produkter för slutbehandling av putsade fasader. Fasadfärg målas direkt på den befintliga putsen och bevarar dess struktur och ger den ett varaktigt och skyddande ytskikt. Ytputs är baserad på samma bindemedel som fasadfärg, men med ballast i olika fraktioner. Våra putsfärger finns i en mängd snygga kulörer.

  Ädelputs är en förädlad oorganisk puts som används till ytskikt såval som vid nyproduktion som renovering. De många olika kulörerna och ytstrukturerna skapar genomfärgade, estetiskt tilltalande fasader med personlig prägel.