• Lekfullt med betong

  Betong har funnits i tusentals år och överallt i vår vardag möts vi alla, både barn, ungdomar och vuxna, av betong. Det är hållbart, starkt och används till allt ifrån vägar till väggar. Kanske tänker du just på något grovt och tungt när du hör ordet men faktum är att betong lämpar sig minst lika bra för pyssel och lek.

  Att skapa varaktiga leksaker i betong är fullt möjligt och ger kommande generationer chans att samlas kring dagens leksaker. På så vis ges traditionella spel möjligheten att leva vidare samtidigt som vi värnar om miljön.

  Den här foldern är för dig som vill introducera betong för barn och ungdomar och prova att gjuta tillsammans, men även för dig som har lite erfarenhet av materialet och vill utveckla din teknik, få fler idéer och inspireras till nya projekt.

  Är du lärare har du mycket att vinna på att bekanta dig med betongens alla möjligheter då det går utmärkt att använda sig av materialet vid till exempel temadagar med fokus på kreativitet och skapande eller i samband med högtider som jul och påsk. Låt barnen och ungdomarna lära sig mer om ett av våra absolut vanligaste byggmaterial. Tillsammans kan ni gjuta alltifrån krukor till klassrummets växter, leksaker till fritids eller en hopphage till skolgården.

  Här hittar du gör det själv-beskrivningen.

 • lekfullt-betong-1.JPG