Trendig tv-bänk – gör det själv

Publicerad 2017-04-25

Tv:n har ofta en central plats i många hem och otaliga timmar spenderas framför apparaten som med fördel placeras på en egendesignad tv-bänk. Möbeln är generös till storleken och enkelt uppbyggd av låga köksöverskåp toppad med en vacker betongskiva. Bygg den själv och resultatet blir både personligt och praktiskt då du kan gjuta hål för såväl värmeljus som kronljus direkt i bänkskivan.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för att gjuta bänkskivor till en tv-bänk. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från form till färdig möbel.

Vad inspirerar dig?

Att bygga själv innebär att du helt fritt kan välja längd, bredd och höjd på din möbel. Sätt färg på luckorna och prova dig fram till handtag du finner dig bekväm med. Önskas en mörkare betong till bänkskivan går det snabbt och lätt att tillsätta järnoxidpigment.

– Det är en härlig känsla att ha skapat en möbel unik för det egna hemmet och har du din tv ståendes på en bänk ser du givetvis även denna varje gång du tittar på tv. En tv-bänk med gjuten bänkskiva som topp kan dessutom ytbehandlas på en rad olika sätt beroende på vilket slutresultat som önskas sett till både egenskaper och utseende, säger Veronica Jensen på Finja.

TV-bänk 3
TV-bänk 4
TV-bänk 2
TV-bänk 1