Stenskön soffa – gör det själv

Publicerad 2016-10-25

Oavsett om du önskar en avskild plats i trädgården för avkoppling och stillsamma stunder eller en större möbel för socialt umgänge är en murad och putsad soffa ett utmärkt alternativ. Med Finjas murblock skapar du enkelt en egengjord soffa för just ditt ändamål.

Finja har tagit fram en gör det själv-beskrivning för att bygga en murad och putsad soffa. Beskrivningen innehåller allt du behöver veta och införskaffa, från grund till färdig soffa.

Vad inspirerar dig?
Se på murblocken som byggklossar. Kombinera och bygg utifrån egna önskemål och idéer. Låt till exempel soffan bli en del av en mur eller varför inte göra den längre och skapa plats för fler. Givetvis kan du också passa på att bygga flera och tillsammans låta dem bilda en trevlig soffgrupp att umgås i.

– En personlig och egentillverkad soffa blir snabbt en tålig favorit i trädgården. Måla den i en färg du tycker om och förse den men kuddar och dynor som antingen gör att den sticker ut eller smälter in med både grönska och hus, säger Veronica Jensen på Finja.

Soffa 3
Soffa 2
Soffa 1