Ny funktion för Finja Betongs BIM-objekt möjliggör färgsättning av 3D-modell

Publicerad 2021-02-19

Vi har nu gjort det möjligt att färgsätta de 3D-modeller som framställs med hjälp av Finja Betongs BIM-objekt. Totalt finns 70 kulörer tillgängliga att använda för att få 3D-modellen att närmare efterlikna den färdiga byggnaden. Detta möjliggör för användaren att på ett enkelt sätt visualisera den färdiga konstruktionen, med korrekt färgsättning på fasaden. Funktionen har varit efterfrågad och finns nu tillgänglig att ladda ner från vår hemsida och BIMobject.com.

De 70 kulörer som finns upplagda följer de fasadfärger, yt- och ädelputs, som finns tillgängliga via våra återförsäljare.

Via BIMobject får arkitekter och konstruktörer möjligheten att ladda ner våra mur- och isolerblock samt murbalkar och grunder som parametriska 3D-objekt, tillgängliga för merparten av de internationellt använda programvarorna, såsom exempelvis Revit, ArchiCad, AutoCad och SketchUp.

I BIM, som står för byggnadsinformationsmodell/-ering, samlas all relevant information i en modell. Modellen kan därefter användas i syfte att exempelvis visualisera, utföra statisk beräkning, energi- och mängdberäkning samt uppföra tidsplan.

Färgsättning av 3D-modell